Kaktusy Kato koncept kulinarny

Kaktusy Kato koncept Kulinarny

Tradycja w nowoczesnym wydaniu to koncepcja, która przyświeca tej restauracji. Miejsce to nawiązuje do historycznie znanych Kaktusów, w których przesiadywała cała śmietanka towarzyska, od polityków, aż po bohemę artystyczną, a wejście do środka było możliwe tylko za okazaniem klubowej karty. Dziś to restauracja z otwartą kuchnią w stylu Fusion, gdzie o wyszukane kompozycje dań dba szef kuchni Krzysztof Peć.

Krzysztof Peć — Szef kuchni, który dzieli się swoją pasją i zamiłowaniem do gotowania z najmłodszymi jako juror wielu konkursów kulinarnych dla młodych adeptów gastronomi. Specjalizuje się w kuchni myśliwskiej i staropolskiej, którą śmiało łączy z nowościami i niebanalnymi produktami

Menu

Wersja mięsna
Zupa

Krem z kalarepy – marynowna kalarepa / wędzony twaróg

Danie główne:

Kurczak kukurydziany / puree z rucolą / zielone warzywa / sos szczawiowy

Deser:

Mus czekoladowy / żel z porzeczki / kruszonka malinowa

Vegetarian mark

Wersja wegetariańska

Zupa

Krem z kalarepy – marynowna kalarepa / wędzony twaróg

Danie główne:

Kotlet z fasoli / młoda kapusta / edamame / młode buraki / chrzan

Deser:

Mus czekoladowy / żel z porzeczki / kruszonka malinowa

Rezerwuj

Jak działa festiwal?

Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł. 

Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.

1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór

2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka

3. Zarezerwuj stolik

4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!