Kaktusy Kato koncept kulinarny
Kaktusy Kato koncept Kulinarny
Tradycja w nowoczesnym wydaniu to koncepcja, która przyświeca tej restauracji. Miejsce to nawiązuje do historycznie znanych Kaktusów, w których przesiadywała cała śmietanka towarzyska, od polityków, aż po bohemę artystyczną, a wejście do środka było możliwe tylko za okazaniem klubowej karty. Dziś to restauracja z otwartą kuchnią w stylu Fusion, gdzie o wyszukane kompozycje dań dba szef kuchni Krzysztof Peć.
Krzysztof Peć — Szef kuchni, który dzieli się swoją pasją i zamiłowaniem do gotowania z najmłodszymi jako juror wielu konkursów kulinarnych dla młodych adeptów gastronomi. Specjalizuje się w kuchni myśliwskiej i staropolskiej, którą śmiało łączy z nowościami i niebanalnymi produktami
Menu
Wersja mięsna
Zupa
Krem z pietruszki i jabłka, kiszone jabłko, podpłomyk
Danie główne:
Schab, puree z selera naciowego i jabłka, ziemniaki confit, puder z zielonego groszku
Deser:
Sorbet z pieczonego jabłka z cydrem, tatar z jabłka Grammy Smith, żubrówka
Wersja wegetariańska
Zupa
Krem z pietruszki i jabłka, kiszone jabłko, podpłomyk
Danie główne:
otwarty pierożek z jabłkiem chilly
i kardamonem
Deser:
Sorbet z pieczonego jabłka z cydrem, tatar z jabłka Grammy Smith, żubrówka
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 79 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.