Diament Zabrze
Restauracja Diament Zabrze
To miejsce z duszą, gdzie wszystkich łączy jedna wspólna cecha- miłość do kuchni! Serwowane dania to połączenie smaków rodem ze śląska z najlepszymi smakami innych zakątków Polski. Najważniejsze w gotowaniu jest tu serce oraz lokalne, wyselekcjonowane składniki. Wyjątkowe dania, które trafiają na stoły to sprawka szefa kuchni Łukasza Szymon Gamonia.
Szef Łukasz Szymon Gamoń, to miłośnik nowoczesnych rozwiązań, sezonowania mięsa oraz wędzenia, który może pochwalić się wyróżnieniem w Gault&Millau oraz Poland 100 Best Restaurants. Razem pracują nad tym, aby dania dostarczały niesamowitych wrażeń smakowych, jak i stanowiły ucztę dla duszy i serca.
Menu
Wersja mięsna
Zupa
Żurek szczawiowy z jajem
Danie główne:
Kalarepa zapiekana z mięsem / młode ziemniaki / mizeria
Deser:
Miętowa panna cotta /owoce sezonowe
Wersja wegańska
Zupa
Krem z szparagów z wiosenną rzodkiewką
Danie główne:
Burger vege / kotlet z kalafiora / vegemajonez ziołowy / młode sałaty
Deser:
sernik z nerkowca/owoce sezonowe
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.
1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór
2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka
3. Zarezerwuj stolik
4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!
Partnerzy





