Diament Zabrze

Restauracja Diament Zabrze

To miejsce z duszą, gdzie wszystkich łączy jedna wspólna cecha- miłość do kuchni! Serwowane dania to połączenie smaków rodem ze śląska z najlepszymi smakami innych zakątków Polski. Najważniejsze w gotowaniu jest tu serce oraz lokalne, wyselekcjonowane składniki. Wyjątkowe dania, które trafiają na stoły to sprawka szefa kuchni Łukasza Szymon Gamonia.

Szef Łukasz Szymon Gamoń, to miłośnik nowoczesnych rozwiązań, sezonowania mięsa oraz wędzenia, który może pochwalić się wyróżnieniem w Gault&Millau oraz Poland 100 Best Restaurants. Razem pracują nad tym, aby dania dostarczały niesamowitych wrażeń smakowych, jak i stanowiły ucztę dla duszy i serca.

Menu

Wersja mięsna
Zupa

Żurek szczawiowy z jajem

Danie główne:

Kalarepa zapiekana z mięsem / młode ziemniaki / mizeria

Deser:

Miętowa panna cotta /owoce sezonowe

Vegetarian mark

Wersja wegańska

Zupa

Krem z szparagów z wiosenną rzodkiewką

Danie główne:

Burger vege / kotlet z kalafiora / vegemajonez ziołowy / młode sałaty

Deser:

sernik z nerkowca/owoce sezonowe

Rezerwuj

Jak działa festiwal?

Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł. 

Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.

1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór

2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka

3. Zarezerwuj stolik

4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!

Partnerzy