Diament Zabrze
Restauracja Diament Zabrze
To miejsce z duszą, gdzie wszystkich łączy jedna wspólna cecha – miłość do kuchni! Serwowane dania to połączenie smaków rodem ze śląska z najlepszymi smakami innych zakątków Polski. Najważniejsze w gotowaniu jest tu serce oraz lokalne, wyselekcjonowane składniki. Wyjątkowe dania, które trafiają na stoły to sprawka szefa kuchni Łukasza Szymon Gamonia.
Szef Łukasz Szymon Gamoń, to miłośnik nowoczesnych rozwiązań, sezonowania mięsa oraz wędzenia, który może pochwalić się wyróżnieniem w Gault&Millau oraz Poland 100 Best Restaurants. Razem pracują nad tym, aby dania dostarczały niesamowitych wrażeń smakowych, jak i stanowiły ucztę dla duszy i serca.
Menu
Wersja mięsna
Zupa
Jabłkowa zupa z prażonymi jabłkami
Danie główne:
z cebulą
Deser:
Szarlotka
Wersja wegetariańska
Zupa
Jabłkowa zupa z prażonymi jabłkami
Danie główne:
i orzechami
Deser:
Szarlotka w kokilce
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 79 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.