Cesarska

Restauracja Cesarska

Przestrzeń z wyjątkowym klimatem. Piękne obrazy na ścianach, wystawne meble i atmosfera rodem z dworu Napoleona Bonaparte. Królują tu dania głównie z kuchni śródziemnomorskiej, ale w karcie nie brakuje również regionalnych potraw potraktowanych po cesarsku. Połączenie wystroju z wyszukanymi daniami sprawia, że goście czują się tu wytwornie i wyjątkowo. O smak dba tu szef kuchni Damian Krzysiek.

Damian Krzysiek — Pasjonat sztuki kulinarnej, związany z nią od najmłodszych lat. W swojej kuchni dba o ład i porządek, a szaleństwo można spotkać jedynie na talerzu. Niezwykłe fuzje smaków, które wychodzą spod jego ręki, gwarantują niezapomniane doznania.

Menu

Wersja mięsna
Zupa

Muszla Św Jakuba / kalafior / biała czekolada / parma / groszek strączkowy

Danie główne:

Polędwiczka wieprzowa / puree z groszku / botwinka / białe szparagi

Deser:

Beza / mascarpone / maliny

Vegetarian mark

Wersja wegetariańska

Zupa

Zielone szparagi / jajko poche / sos holenderski / bajgiel

Danie główne:

Risotto / truskawki / szparagi / wino musujące /parmezan

Deser:

Beza / mascarpone / maliny

Rezerwuj

Jak działa festiwal?

Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł. 

Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.

1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór

2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka

3. Zarezerwuj stolik

4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!

Partnerzy