Cesarska
Restauracja Cesarska
Przestrzeń z wyjątkowym klimatem. Piękne obrazy na ścianach, wystawne meble i atmosfera rodem z dworu Napoleona Bonaparte. Królują tu dania głównie z kuchni śródziemnomorskiej, ale w karcie nie brakuje również regionalnych potraw potraktowanych po cesarsku. Połączenie wystroju z wyszukanymi daniami sprawia, że goście czują się tu wytwornie i wyjątkowo. O smak dba tu szef kuchni Damian Krzysiek.
Damian Krzysiek — Pasjonat sztuki kulinarnej, związany z nią od najmłodszych lat. W swojej kuchni dba o ład i porządek, a szaleństwo można spotkać jedynie na talerzu. Niezwykłe fuzje smaków, które wychodzą spod jego ręki, gwarantują niezapomniane doznania.
Menu
Wersja mięsna
Zupa
Krem z selera / olej z pestek dyni / chutney z jabłek
Danie główne:
z ziemniaka
Deser:
Pieczone jabłko / wiśnia / mascarpone / sos waniliowy
Wersja wegetariańska
Zupa
Krem z selera / olej z pestek dyni / chutney z jabłek
Danie główne:
Żółte curry / mleko kokosowe / tofu / czarny sezam / jabłko / cukinia
Deser:
Pieczone jabłko / wiśnia / mascarpone / sos waniliowy
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 79 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.