Vacanza

Restauracja Vacanza w Siemianowicach Śląskich

Elegancka przestrzeń do spotkań, gdzie celebrowaniu posiłków sprzyja kuchnia polska kreowana z wyjątkową dbałością o świeżość i jakość produktów. O niezapomniany smak potraw, które podbijają serca, dba tu szef kuchni Bartosz Boroń.

Bartosz Boroń — Szef kuchni z zamiłowania, znawca polskiej i śląskiej sztuki gastronomicznej, którą urozmaica zaskakującymi połączeniami smaków. Amator odkrywania nowości kulinarnych. Jego kompozycje zachwycają nie tylko oczy, ale także podbijają serca.

Menu

Wersja mięsna
Zupa:

Chłodnik z botwinki z kiszoną rzodkiewką

Danie główne:

Polędwiczka wieprzowa sous vide / szaragi / sos holenderski / młody ziemniak

Deser:

Beza / marcarpone / borówka / malina / żel z młodych pędów sosny

Vegetarian mark

Wersja wegetariańska

Zupa:

Chłodnik z botwinki z kiszoną rzodkiewką

Danie główne:

Szparagi / risotto / suszone żółtko / ciecierzyca

Deser:

Wegańska beza / malina / borówka / mus owocowy

Rezerwuj

Jak działa festiwal?

Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł. 

Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.

1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór

2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka

3. Zarezerwuj stolik

4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!

Partnerzy