Vacanza
Restauracja Vacanza w Siemianowicach Śląskich
Elegancka przestrzeń do spotkań, gdzie celebrowaniu posiłków sprzyja kuchnia polska kreowana z wyjątkową dbałością o świeżość i jakość produktów. O niezapomniany smak potraw, które podbijają serca, dba tu szef kuchni Bartosz Boroń.
Bartosz Boroń — Szef kuchni z zamiłowania, znawca polskiej i śląskiej sztuki gastronomicznej, którą urozmaica zaskakującymi połączeniami smaków. Amator odkrywania nowości kulinarnych. Jego kompozycje zachwycają nie tylko oczy, ale także podbijają serca.
Menu
Wersja mięsna
Zupa:
Chłodnik z botwinki z kiszoną rzodkiewką
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa sous vide / szaragi / sos holenderski / młody ziemniak
Deser:
Beza / marcarpone / borówka / malina / żel z młodych pędów sosny
Wersja wegetariańska
Zupa:
Chłodnik z botwinki z kiszoną rzodkiewką
Danie główne:
Szparagi / risotto / suszone żółtko / ciecierzyca
Deser:
Wegańska beza / malina / borówka / mus owocowy
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.
1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór
2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka
3. Zarezerwuj stolik
4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!
Partnerzy





