Vacanza
Restauracja Vacanza w Siemianowicach Śląskich
Elegancka przestrzeń do spotkań, gdzie celebrowaniu posiłków sprzyja kuchnia polska kreowana z wyjątkową dbałością
o świeżość i jakość produktów. O niezapomniany smak potraw, które podbijają serca, dba tu szef kuchni Bartosz Boroń.
o świeżość i jakość produktów. O niezapomniany smak potraw, które podbijają serca, dba tu szef kuchni Bartosz Boroń.
Bartosz Boroń — Szef kuchni z zamiłowania, znawca polskiej i śląskiej sztuki gastronomicznej, którą urozmaica zaskakującymi połączeniami smaków. Amator odkrywania nowości kulinarnych. Jego kompozycje zachwycają nie tylko oczy, ale także podbijają serca.
Menu
Wersja mięsna
Zupa:
Krem cebulowo jabłkowy z chipsem z jabłka
Danie główne:
Roladka schabowa nadziewana jabłkiem
i wątróbką z gnocchi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
i wątróbką z gnocchi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Deser:
Jabłkowy crumble z owocami lasu
oraz lodami waniliowymi
oraz lodami waniliowymi
Wersja wegetariańska
Zupa:
Krem cebulowo jabłkowy z chipsem z jabłka
Danie główne:
Makaron tagliatelle z gorgonzolą z jabłkiem i orzechami włoskimi
Deser:
Jabłkowy crumble z owocami lasu
oraz lodami waniliowymi
oraz lodami waniliowymi
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 79 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.