Restauracja Poziom+

Restauracja Poziom+ Gliwice

Jak sama nazwa sugeruje, kulinarna podróż podzielona jest na poziomy smaku i doznań. W karcie dań znajdują się tradycyjne śląskie potrawy oraz kuchnia polska i europejska, a to wszystko podawane w klimatycznej kamiennicy, która przybrała kształt kameralnej winnicy. O wysoki poziom dań dba niezwykły duet, szef kuchni Łukasz Szymon Gamoń i szefowa kuchni Dorota Blacharczyk.

Łukasz Szymon Gamoń — Szef kuchni z powołania z ogromnym doświadczeniem, dla którego gotowanie to religia, której jest najwierniejszym wyznawcą. Propaguje kuchnię śląską oraz nowoczesną, urozmaicając je swoimi autorskimi technikami i przepisami. W każdym z dań zostawia cząstkę swojego serca.

Dorota Blacharczyk — Szefowa kuchni, która dba o najprzyjemniejsze doznania, bo te słodkie. Mistrzyni sztuki cukiernictwa, która łączy tradycyjne łakocie z nowoczesnymi technikami, odkrywając przy tym zaskakujące połączenia.

Menu

Wersja mięsna
Zupa

Ajntopf (jarzynowa zupa z nowalijek)

Danie główne:

Polędwiczki wieprzowe sous vide / delikatny biały sos / grillowane nowalijki

Deser:

Owoce sezonowe zapiekane pod kruszonką

Vegetarian mark

Wersja wegańska

Zupa

Krem z botwiny z terriną warzywną

Danie główne:

Tabuleh / vege klops / sos brokułowy

Deser:

Czekoladowe Ciasto raf / owoce sezonowe

Rezerwuj

Jak działa festiwal?

Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł. 

Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.

1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór

2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka

3. Zarezerwuj stolik

4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!

Partnerzy