Restauracja Poziom+
Restauracja Poziom+ Gliwice
Jak sama nazwa sugeruje, kulinarna podróż podzielona jest na poziomy smaku i doznań. W karcie dań znajdują się tradycyjne śląskie potrawy oraz kuchnia polska i europejska, a to wszystko podawane w klimatycznej kamiennicy, która przybrała kształt kameralnej winnicy. O wysoki poziom dań dba niezwykły duet, szef kuchni Łukasz Szymon Gamoń i szefowa kuchni Dorota Blacharczyk.
Łukasz Szymon Gamoń — Szef kuchni z powołania z ogromnym doświadczeniem, dla którego gotowanie to religia, której jest najwierniejszym wyznawcą. Propaguje kuchnię śląską oraz nowoczesną, urozmaicając je swoimi autorskimi technikami i przepisami.
W każdym z dań zostawia cząstkę swojego serca.
Dorota Blacharczyk — Szefowa kuchni, która dba o najprzyjemniejsze doznania, bo te słodkie. Mistrzyni sztuki cukiernictwa, która łączy tradycyjne łakocie z nowoczesnymi technikami, odkrywając przy tym zaskakujące połączenia.
Menu
Wersja mięsna
Zupa
Zupa warzywna ze smażonymi jabłkami „Jabłczanka”
Danie główne:
Wątróbka drobiowa na jabłkowym puree z cebulą
Deser:
Jabłka w szlafroku
Wersja wegetariańska
Zupa
Zupa warzywna ze smażonymi jabłkami „Jabłczanka”
Danie główne:
i chrust ziemniaczany
Deser:
Pieczone jabłko z granolą orzechową
Rezerwuj
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 79 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.