o festiwalu
Najlepsze restauracje, jedzenie i klimat!
o nas
Festiwal Restauracji Śląskich to kultowe wydarzenie, a udział w nim biorą najlepsze, śląskie restauracje. Festiwal ten każdorazowo ma swój temat przewodni, tak aby każda z edycji mogła zaskoczyć Was czymś innym. Już 27 maja poczujecie „Lato na talerzu” z dedykowanym, sezonowym menu.
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł.

Dlaczego warto?
Razem z Festiwalem Restauracji Śląskich odkryjesz ciekawe miejsca w swojej okolicy. Najlepsi szefowie kuchni tygodniami pracują nad festiwalowym menu dla każdej z restauracji – możesz odwiedzić je wszystkie i w każdej poznasz zupełnie inne, nowe smaki i odkryjesz niezwykłe kompozycje dań, które zaskoczą Cię nieoczywistymi połączeniami i sposobem podania.

Nasi szefowie Kuchni
Najlepsi szefowie kuchni tygodniami pracują nad festiwalowym menu dla każdej z restauracji – możesz odwiedzić je wszystkie i w każdej poznasz zupełnie inne, nowe smaki i odkryjesz niezwykłe kompozycje dań, które zaskoczą Cię nieoczywistymi połączeniami i sposobem podania.

Krzysztof Peć

Łukasz Szymon Gamoń

Dorota Blacharczyk


Marcin Ferfecki

Bartosz Boroń
Jak działa festiwal?
Festiwal zrzesza wyjątkowe restauracje ze Śląska, a Ty możesz poznać ich kunszt kulinarny w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Festiwalowe menu to „Top of the top” sztuki kulinarnej. Trzydaniowy zestaw w wersji mięsnej lub wege z napojem to tylko 69 zł.
Zarezerwuj stolik i odkryj nowe oblicze gotowania.
1. Zastanów się z kim chcesz spędzić wspaniały wieczór
2. Wybierz najlepsze menu – jedno lub kilka
3. Zarezerwuj stolik
4. Ciesz się wspaniałym wieczorem!
Partnerzy





